|
|
|
... fájdalmat.
A mangán fontos szerepet játszik a vércukorszint szabályozásában is. A mangánhiány cukorbetegséghez és glükózintoleranciához vezethet. Számos tanulmány írta le, hogy a cukorbetegek alacsony mangánszinttel rendelkeznek. A mangán a hasnyálmirigyben koncentrálódik, amely részt vesz az inzulintermelésben is. Ezért a mangán hozzájárulhat az inzulinszint megfelelő ... |
2024-04-11 22:07:07 |
|
|
|
|
|
|
... származik. Ha valamely tápanyagból hiányt szenved a szervezetünk, akkor a melanintermelés lassulásával kell számolnunk.
Más dolgok is okozhatják ezt a problémát: amennyiben alacsony a fent említett tápanyagok szintje, illetve ha alacsony a HDL, azaz a jó koleszterin szintje, valamint ha alacsony a szervezetben a szérum ferritin szintje.
A dohányzás is siettet... |
|
2024-03-22 22:58:57 |
|
|
|
|
|
|
... készítsük el az ételeinket.
Az egészséges zsírok, a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása szintén nagyon pozitívan hat az egészségre és természetesen a súlyunkra is.
Az alacsony szénhidráttartalmú táplálkozás lehet az egyik legjobb módja a fogyásnak. Törekedjünk arra, hogy ne érjük el még ezt a kritikus tíz kilogrammnyi súlyfelesleget sem, mert minél idősebbek ... |
2024-03-09 20:30:11 |
|
|
|
|
|
|
... felderítésére. Megállapításuk szerint a magyar fajra jellemző EU19 gén 35-40.000 éve jelen van a Kárpát-medencében. Ez a gén a magyarokban 60%, míg a nyugat-európai népekben legfeljebb alacsony gyakorisággal fordul elő. Ez az időtartam megfelel a Homo sapiens első európai betelepedése óta eltelt időnek, melynek kezdetén a neandervölgyi ember által benépesült Európa. A Magya... |
|
2024-03-08 21:45:26 |
|
|
|
|
|
|
... fehérjetartalma nagyobb, mint a húsé, tojásé, fogyókúrázóknak, sportolóknak is ajánlott a napi fogyasztása,
cukorbetegek is fogyaszthatják, mert cukor- és poliszaharid-tartalma alacsony, a létfontosságú aminosavak és olajok nagyobb részét tartalmazza, igen tápláló,
a dióbél rendszeres fogyasztása rendben tartja a beleket, normalizálja a bélműködést. Szé... |
|
2024-02-21 21:28:51 |
|
|
|
|
|
|
... betegségek gyógyítását alaposan elősegíti a jelenlevő A-vitamin is.
A zöldborsó magnézium és mangán tartalma lehetővé teszi a vérnyomás normalizálását. A magas vérnyomás csökken, az alacsony emelkedik a zöldborsó kúraszerű fogyasztása következtében.
A zöldborsó segíti az emésztést, és alaposan hozzájárul a serkentéséhez a rostjaival. Székrekedésünk is megszű... |
2024-02-16 19:26:23 |
|
|
|
|
|
|
... hatású.
Táplálkozási szempontból a sárgarépa legnagyobb értékét magas bétakarotin-tartalma jelenti, de ez a zöldség más karotinokban is bővelkedik (pl. alfa-karotin). A vér alacsony bétakarotin-szintje fokozhatja egyes rákbetegségek kockázatát, és ez a növényi festékanyag a többi karotinhoz hasonlóan jelentős antioxidáns, így a szabad gyökök károsító hatásával szemben ... |
2024-02-11 22:27:20 |
|
|
|
|
|
|
Nagyon sok ember még mindig nem érti a magnézium fontosságát, holott tisztában vannak például a kalcium- és a vaspótlás lényegességével is. Ennek ellenére a megfelelő magnézium szint nagyon fontos az agy, a szív- és izomfunkciók működéséhez, valamint a szilícium-dioxiddal, a D- és K-vitaminokkal együtt elősegíti a csontok egészségét is.
A magnéziumhiány gyakoribb, mint ... |
2024-02-09 21:14:36 |
|
|
|
|
|
|
... egészségi problémához vezethet, például oka lehet a szívroham és a stroke, de még a fejfájás kialakulásának is.
A koleszterin egy viaszos anyag. Kétféle koleszterin létezik: alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) és nagy sűrűségű lipoprotein (HDL). Az LDL-koleszterin felhalmozódhat az artériák falában, ez a zsírlerakódás megkeményíti és merevvé teszi az artériákat. Az arté... |
2024-02-09 20:40:00 |
|
|
|
|